Lange bryster og hver vores tempo

How to survive: Efteråret

Det er blevet efterår. Det ved jeg, fordi det er mørkt, når jeg står op om morgenen, og fordi jeg først kampsveder på min cykeltur på arbejde, når jeg har cyklet de første 3 kilometer, og ikke efter de første 300 meter som for et par måneder siden. Og så naturligvis fordi vi er trådt ind i oktober måned.
Det er slet ikke nogen hemmelighed, at efterårets indtræden er et glædeligt gensyn for mit vedkommende. Jeg er et gennemgående efterårs/vinter menneske. Jeg fungerer bedst med mange lag tøj på og iskolde fødder. Og jeg synes faktisk, at jeg er en form for ekspert i, at få det bedste ud af de kolde måneder, så jeg har lavet en lille survival-guide til de eventuelle efterårs-pessimister derude, for jeg ved, der er nogle!

Lad os lige starte ved: PÅKLÆDNING (apropros min lag-på-lag entusiasme)

22117670_10214743920139432_1354589323_o

 Invester i verdens lækreste sweater!
Sådan en stor, varm en, der er så dejlig, at du HÅBER det er koldt nok, til at du kan have den på hele tiden. Det er fuldstændig irrelevant, om den er fra Ganni og har kostet hele din opsparing, eller om den er strukket af din halv-blinde farmor og er skæv på ærmerne. Så længe du elsker den, og den elsker dig. Efterårstøj er, i min optik, ethundredetusinde gange federe end sommertøj. Det er ligesom at påføre sig et kram, og så er det ofte løst og stort, så det skjuler det meste af ens kødpølsefarvede vinterhud. Og den todeling ens mave laver, når man sidder rigtig behageligt.

Næste emne er lidt mere kringlet, men ikke desto mindre vigtigt: BELYSNING

22117783_10214743919859425_962716304_o

Det kan godt være, at du synes, det er lidt fjollet, men god og behagelig belysning betyder en great deal for mig i de mange mørke timer, vinteren bringer.
Jeg har på fornemmelsen, at de fleste går død i efteråret og vinteren på grund af lyset, eller netop manglen på samme. Det er mørkt når du tager hjemmefra, og det er mørkt, når du kommer hjem. Det kan godt være super deprimerende, men hvis du kan tænde nogle hyggelige lamper i din bolig, tror jeg på, at mørket kan blive en LILLE smule mindre anstrengende.
Alle lamperne i vores hjem er udstyret med en Soft Style pære, der giver et blødt, orange-agtigt lys, så vi ikke er nødsaget til at gå rundt med svejserøjne og desuden kan se hinandens blodårer. Efterårets kommen er en genial undskyldning til at købe et par nye, fine lamper med dertilhørende pærer! Og tænd så for hulen en masse stearinlys, helst så mange at det bliver en lille smule sundhedsskadeligt og rigtig brandfarligt. SÅ hygger du!

Næste ting på listen handler endnu engang om stof: TÆPPER

22092796_10214743920379438_876507891_o

Du kommer til at tilbringe MEGET tid på sofaen, eller i sofaen, som i, langt dybt nede i sofaen. Og det er bare fedest hvis du er svøbt ind i kærlighed på 2 x 2 meter. Et stort, blødt tæppe er uundværligt, og jeg synes faktisk du burde have to. Vi har tre. Og det er slet ikke nok. Tip: du kan lige nu købe de lækreste, blødeste tæpper i Søstrene Grene (det der ligger øverst på mit billede) til 164kr (!!). Asti-afsted!

Sidste punkt på listen: HYG DIG NU BARE FOR FANDEN

22119839_10214743920539442_361250587_o

Det populære, danske fænomen “hygge”, kommer virkelig til sin ret nu og de næste måneder frem, og jeg synes du skal embrace det, så godt du kan. Hyg dig, hyg dig ud over det hele og hyg dig tykt og hele tiden. Drik te med (masser af) honning, bag småkager, spis appelsiner, læs bøger, bliv hjemme I sofaen, gå en tur når solen er fremme (i en halv time midt på dagen), bag boller, tænd stearinlys, få en dab-radio og hør p8 jazz, når du smører din madpakke om morgenen. Og prøv og gør det på alle de ellers røvsyge hverdage også. Mandag kan faktisk være en god dag, hvis den dufter af nybagte Chocolate Chip Cookies og tændstikker. Prøv og nyd det. For efteråret og vinteren er nu og frem, og det er det igen næste år. Og det behøver faktisk slet ikke være så slemt igen, hvis man ved, hvordan man skal nyde.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lange bryster og hver vores tempo